Tag Archive | "kosova mobile"

Më shkruaj në Twitter. Është falas nga IPKO!

Më shkruaj në Twitter. Është falas nga IPKO!

Tani, të gjithë ata që kanë llogari aktive në Twittër, do të mund të dërgojnë dhe pranojnë cicërima (tweets), falas, përmes SMS-it, nga telefonia mobile IPKO.

Dërgimi dhe pranimi i cicërimave bëhet krejtësisht thjeshtë, vetëm duhet paraprakisht ta konfiguroni telefonin si dhe të filloni me postimin e cicërimave, përmes SMS-it në numrin 16161.

Konfigurimi i telefonit për Twitter SMS përmes www.twitter.com:

  1. Qasuni në llogarinë tuaj Twitter
  2. Zgjedhni opcionin Settings – Mobile
  3. Zgjedhni shtetin Kosovë, operatorin IPKO
  4. Shkruani numrin tuaj dhe klikoni Start

Pasi t’i keni vendos të dhënat, shkruani një SMS me tekstin GO në numrin 16161. Twitter SMS tani duhet ta keni aktive.

Konfigurimi i Twitter SMS përmes telefonit:

  1. Dërgoni SMS me tekstin START në numrin 16161
  2. Twitter do t’ju kthejë një SMS, cilës duhet t’I përgjigjeni duke shkruar emrin tuaj të përdoruesit (username) në Twittër
  3. Pas ksaj, Twitter do të kërkoj nga ju që të dërgoni fjalëkalimin tuaj. Gjatë shkruarjes së fjalëkalimit tuaj, duhet t’i shkruani të gjitha karakteret, shkronjat e mëdhaja, të vogla, numrat, etj.
  4. Dërgoni fjalëkalimin dhe nëse e keni shkruar sakt, Twitter do të kërkoj nga ju përmes SMS-it që t’i përgjigjeni me tekstin OK në mënyrë që ta kryeni regjistrimin për Twitter SMS.
  5. Tani, Twitter SMS-in e keni aktive.
ipko twitter

ipko twitter

Posted in IpkoComments (0)

Vala për 12 vjetor, ule çmimet me 12 shtete

Në dymbëdhjetë vjetorin e saj, VALA ka lansuar ofertën më të re: “Befasi për 12 shtete”, që përfshinë zbritjen e thirrjeve për 50 për qind për destinacionet evropiane dhe tejoqeanike, SHBA, Kanada, Zelandë e Re, Australi, Angli, Zvicër, Austri, Gjermani, Francë, Itali, Suedi dhe Slloveni.

VALA në vazhdën e përkushtimt maksimal në përmbushjen e nevojave dhe kërkesave të konsumatorëve të saj, ofron zbritje të re për thirrjet drejtuara SHBA-së dhe Kanadasë nga 0.46 euro në 0.28 euro, thirrjet drejt Australisë dhe Zelandës së Re nga 0.92 euro në 0.46 euro si dhe vendeve evropiane nga 0.56 euro në 0.30 euro.

Faza e parë ka përfshirë shtetet tej oqeanike si SHBA, Kanadaja, Australia dhe Zelanda e Re. Kjo zbritje është aplikuar që nga data 18 tetor 2011, ndërkohë që deri në fund të muajit të kaluar është arritur një trafik prej 95,607 minuta. Faza e dytë ka përfshirë tri destincionet kryesore evropiane si Austria, Gjermania dhe Zvicra që nga data 24 dhjetor 2011 dhe deri në fund të muajit të kaluar është arritur një trafik drejt këtyre destinacioneve prej 876,482 minuta. Kjo do të thotë se brenda kësaj periudhe kohore, VALA ka gjeneruar një trafik të përgjithshëm prej 1 milionë minutash në këto destinacione ndërkombëtare.
“Në 12 vjetorin e saj, VALA ka menduar t’u bëjë një dhuratë tepër të këndshme gjithë konsumatorëve që duan të komunikojnë me të afërmit e tyre jashtë kufijve . Kjo do të thotë se thirrjet telefonike me bashkëatdhetarët tanë në Evropë dhe në shtetet tejoqeanike do të kenë zbritje për 50 për qind”, ka deklaruar u.d. i Kryeshefit Ekzekutiv të PTK-së, Nuredin Krasniqi.

Sipas tij, të gjitha thirrjet në këto destinacione do të tarifohen 30 cent për minutë dhe kjo është edhe një premtim tjetër i përmbushur i VALA-s ndaj besnikërisë së konsumatorëve të saj

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Besim Beqaj, tha se ulja e çmimit të thirrjeve nga ana e PTK-së do t’u mundësojë konsumatorëve që të komunikojnë më lehtë me miqtë dhe të afërmit e tyre kudo në botë. “Ky përvjetor i VALA-s bëhet akoma më domethënës me ofertën e saj më të re për zbritjen e thirrjeve prej 50 për qind për këto 12 shtete”, u shpreh ministri Besim Beqaj.

Nga ana e tij, kryetari i Bordit të Drejtorëve të PTK-së, Rexhë Gjonbalaj, tha se shënimi i 12 vjetorit të VALA-s është sukses që i takon të gjithë punëtorëve të kësaj kompanie. “Rezultatet e arritura për këto 12 vite të operimit të VALA-s janë evidente dhe të prekshme jo vetëm nga konsumatorët tanë, por edhe me gjerë, për faktin se nga fitimi i realizuar dhe nga kontributet e operatorit VALA, janë bërë shumë investime kapitale”, theksoi Gjonbalaj.

Kjo zbritje për 50 për qind nuk do jetë përfitimi i vetëm i konsumatorëve të VALA-s, pasi që “Java e Pavarësisë” është një tjetër dhuratë për konsumatorët e VALA-s, sepse gjatë kësaj jave duke filluar nga data 15 deri më 21 shkurt të gjitha thirrjet dhe sms-të brenda rrjetit Vala do të jenë vetëm 3 cent.

Posted in Lajme, ValaComments (0)

Ipko: Thirrjet drejt operatorëve mobil në Zvicër, vetëm 18 cent

Me pakot e reja të telefonisë mobile, konsumatorët e IPKO’s me parapagim të cilët kanë të afërmit e tyre në Zvicër tani mund t’i thërrasin ata më shpesh dhe të flasin me ta më gjatë, pasi që një thirrje kushton vetëm 18 cent.

Në pakon e parë të thirrjeve të lira për Zvicër përfshihen 500 minuta, ndërsa në pakon e dytë 1000 minuta kohë bisede, drejt tre operatorëve kryesor mobil zviceran, Sunrise, Swisscom dhe Orange.

Fillimisht, kjo pako do të ofrohet vetëm për konsumatorët e telefonisë mobile IPKO në regjionin e Gjilanit, Ferizajit, Prizrenit, Vitisë dhe Dardanës, ndërsa minutat e pakos mund të shfrytëzohen deri më 31 korrik 2012.

“Me këto pako, konsumatorët tanë mund të flasin më lirë dhe më gjatë me të afërmit e tyre në Zvicër, e sidomos gjatë festave të fundvitit kur nevoja për komunikim me familjen është shumë më e madhe sesa zakonisht”, ka thënë Alban Kastrati, drejtues i marrëdhënieve me publikun në IPKO.

IPKO njihet si operatori i parë mobil, sa i përket çmimeve të volitshme, kualitetit të shërbimeve, stabilitetit dhe mbulueshmërisë së rrjetit të telefonisë mobile në Kosovë.

Posted in Ipko, LajmeComments (0)

Pako Blu nga Z mobile

Z mobile ka lancuar reklamën më të re duke i paraqitur Stupcat si 3 musketarët të cilët janë në shërbim të popullit dhe të cilët i luftojnë çmimet e larta duke i ofruar çmimet më të lira në tregun kosovar.

 

Bëhet fjalë për Pakon BLU që është plani tarifor ideal i cili i përshtatet më së miri botës tuaj të komunikimit.

 

Merrni numrin e Z mobile dhe përfitoni 5 euro mbushje dhe përfitoni për 3 muaj rresht:

100 minuta, 100 SMS dhe 100Mb internet FALAS, ndaj operatorëve Zmobile dhe Vala.

 

Çka përfitoni nga Pakoja BLU?

 

– Bëheni pjesë e një komuniteti të madh për sa kohë të dëshironi;

– Kosto të ulët prej 5€, ku përveç mbushjes në vlerë prej 5€, ju përfitoni edhe 100 minuta, 100 SMS dhe 100 Mb internet falas;

– Minutat dhe SMS-at e Pakos BLU mund t’i përdorni ndaj të gjithë abonentëve të Z mobile dhe Vala për tre muaj rresht.

Posted in LajmeComments (0)

VALA çmimet 50 % më lirë me SHBA e Kanada

Operatori VALA ka lansuar një ofertë të re për të gjithë klientët e saj për disa nga destinacionet ndërkombëtare. Duke filluar nga e marta, të gjithë konsumatorët e VALA-s do të kenë mundësi të bisedojnë 50 për qind më lirë me destinacionet si SHBA, Kanada, Australi dhe Zelanda e Re.

VALA në vazhdën e përkushtimit maksimal në përmbushjen e nevojave dhe kërkesave të konsumatorëve të saj, ofron zbritje të re për thirrjet drejtuara SHBA-së dhe Kanadas nga 0.46 euro në 0.28 euro si dhe thirrjet drejt Australisë dhe Zelandës së Re nga 0.92 euro në 0.46 euro.

“Kjo zbritje për 50 për qind nuk do jetë përfitimi i vetëm i konsumatorëve të VALA-s, pasi që do ketë në vazhdimësi oferta të tjera atraktive promocionale si për thirrje ndërkombëtare ashtu edhe për produkte aktuale dhe së shpejti do të ketë edhe një çmimore të re të thirrjeve me shtetet evropiane”, thuhet në njoftimin PTK-së për media.

Posted in LajmeComments (0)

Vala thyen rekord, 8 milionë euro më shumë

Gjatë nëntëmujorit të këtij viti Vala ka thyer një tjetër rekord. Bëhet fjalë për rritjen e të hyrave për tetë milionë euro më shumë se sa në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Kjo tregon se Vala ka shënuar sërish një ngritje të ndjeshme në gjithë sistemin e saj të operimit, përfshirë rritjen e grafikonit të thirrjeve, sms-ve, përdorimit të roamingut, shtimit të numrit të konsumatorëve si dhe refleksione pozitive financiare.

Të hyrat e pritura për muajin shtator 2011 në Njësinë e Biznesit Vala janë 11.9 milionë euro, që krahasuar me biznesplanin janë 110.1 për qind, ndërkohë që krahasuar me vitin 2010 janë 102.5 për qind. Bazuar në të dhënat e Vala-s, të hyrat janar-shtator të këtij viti janë 103.17 milionë euro që krahasuar me biznesplanin janë 108.5 për qind, derisa për dallim me vitin 2010 janë 108.2 për qind.

“Ky është suksesi më i madh i PTK-së që do të thotë se në këtë kohë Vala është duke gjeneruar të hyra të mëdha vit për vit dhe në të njëjtën kohë është duke rritur grafikonin financiar krahasuar me vitin 2009 dhe 2010, edhe përkundër gjithë kompleksitetit që e ka rrethuar”, ka deklaruar Kryeshefi Ekzekutiv i PTK-së, Shyqyri Haxha.

Sipas tij për dallim nga nëntëmujori i njëjtë i dy viteve te kaluara, vërehet një përqindje e ndjeshme e të hyrave financiare për periudhën janar-shtator dhe kjo ka ardhur si rezultat i shfrytëzueshmërisë në rritje, masave të ndërmarra si dhe atraktivitetit gjithnjë e më joshës për konsumatorët të shërbimeve dhe produkteve.

”Pas përkushtimit tonë të madh dhe të vazhdueshëm, me të vërtetë është kënaqësi t’i shikosh këto suksese të arritura që rezulton me këtë rritje të përgjithshme, edhe të trafikut të gjeneruar, edhe të numrit të konsumatorëve, që përveç të tjerash është vlerësimi më i mirë për punën e madhe të PTK-së në drejtim të komunikimit më të mirë dhe shërbimeve më kualitative, por edhe të afarizmit pozitiv”, theksoi Haxha.

Është hera e parë në historinë e PTK-së që Vala shënon rezultate rekorde në aspektin e ngritjes së konsumatorëve të saj, rritjes së të hyrave dhe vlerës së përgjithshme të saj.

Duke marrë parasysh të arriturat, shihet se PTK është duke shënuar rezultate pozitive dhe si rrjedhojë po rritet vlera e saj dhe kjo po dëshmohet falë punës dhe angazhimit maksimal të menaxhmentit të saj, ndërkohë që deri në fund të këtij viti do të lansohen shërbime të reja për festat e fundvitit

Posted in LajmeComments (0)

Vala 4.2 milionë euro më shumë

Pesëmujori i parë i këtij viti është për 4.2 milionë euro më i mirë në aspektin financiar sesa pesëmujori i parë vitit të kaluar. Kjo tregon se Vala ka shënuar sërish një ngritje të ndjeshme në gjithë sistemin e saj të operimit. Bëhet fjalë për rritje të grafikonit të thirrjeve, sms-ve, përdorimit të roamingut, shtimit të numrit të konsumatorëve si dhe refleksione pozitive financiare pas luftimit të dukurisë Sim to Sim.

Bazuar në të dhënat faktike të Operatorit Vala brenda një periudhe kohore prej një viti është evidentuar rritje e performansave të rrjetit dhe shërbimeve të këtij operatori, ndërkohë që grafikonët e rritjes vërehen sidomos në pesë muajt e parë të këtij viti, ku përqindjet e kësaj rritjeje janë dukshëm më pozitiv krahasuar me muajt e njëjtë të vitit të shkuar.

Të dhënat tregojnë se prej vitit 2009 vërehet afërsisht një rritje prej 10 për qind të të hyrave vjetore. Për periudhën janar-maj të këtij viti, Vala ka gjeneruar 4.2 milionë euro të hyra më shumë së në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Kjo ka ardhur si rezultat i shfrytëzueshmërisë në rritje, ndikimit të madh të luftës së Sim to Sim, atraktivitetit të shërbimeve dhe produkteve.

“Duke i parë grafikonët e rritjes në Vala në të gjitha nivelet dhe shtimit të përgjithshëm të të hyrave financiare në muajt e parë të këtij viti, është edhe një dëshmi tjetër se këtu punohet me përkushtim të madh, në mënyrë që të vazhdohet t’i rritet vlera kompanisë sonë”, deklaroi Shyqyri Haxha, Kryeshef Ekzekutiv i PTK-së.

Sipas tij me këtë përkushtim maksimal do të arrihen rezultate edhe më të mira për t’u ofruar konsumatorëve shërbim cilësor dhe produkte joshëse, në një anë dhe duke i siguruar dividendë Qeverisë së Kosovës, nga ana tjetër. “Këtë rritje aktuale e kuptoj si shenjë e besnikërisë së konsumatorëve tanë dhe mesazhit të tyre të qartë se ata janë me ne, se e duan VALA-n dhe janë të kënaqur me atë dhe janë të kënaqur me atë çfarë ne iu ofrojmë atyre”, është shprehur Haxha.

Në këtë periudhë pesëmujore vlen të përmendet se ka pasur gjenerim të të hyrave më të mëdha nga terminimi i thirrjeve ndërkombëtare me rritje në kuotën deri në 30 për qind krahasuar më pesëmujorin e vitit 2010, ndërkohë që edhe kategoritë tjera të të hyrave kanë shënuar rritje, përfshirë të hyrat nga thirrjet lokale që janë rritur 8 për qind, shfrytëzimi i sms-ve në shkallën 23 për qind

Posted in LajmeComments (0)

VALA me ofertë atraktive për festat e fundvitit

Operatori publik mobil Vala, ka lansuar të premten një mori shërbimesh dhe produktesh të leverdishme për të gjithë konsumatorët e saj gjatë festave të fundvitit. Nga sot, të gjithë konsumatorët me kontratë dhe parapagim të operatorit Vala, mund të realizojnë thirrje telefonike (për minutë) dhe të dërgojnë SMS, brenda VALA-s gjatë vikendeve me çmim atraktiv prej vetëm 3 cent. Kjo pako do te jetë e vlefshme vetëm gjatë vikendeve dhe festave zyrtare.

“VALA gjithashtu ka menduar t’u bëjë edhe një dhuratë tepër të këndshme gjithë konsmatorëve që duan të komunikojnë me të afërmit e tyre jashtë kufijve . Kjo do të thotë se thirrjet telefonike me bashkatdhetarët tanë në Zvicër, Gjermani dhe Austri, do të kenë zbritje për 50 për qind”, tha drejtori i Departamentit për Komunikim të PTK-së, Menduh Abazi.

Sipas tij, thirrjet në këto destinacione do të tarifohen 30 cent për minutë dhe kjo është edhe një premtim tjetër i përmbushur i VALA-s ndaj besnikërisë së konsumatorëve të saj. “VALA gjithashtu hedh në treg edhe disa oferta të tjera, për të gjithë konsumatorët e vet që përdorin shërbimin e internetit në telefonat e tyre mobilë. Tarifa mujore për shërbimin e internetit për klientët me kontratë dhe me parapagim do të jetë 50 për qind më lirë dhe do të kushtojë vetëm 5 Euro në muaj”, ka pohuar Abazi.
Sa i përket shërbimit javor të internetit për klientët me parapagim, VALA do të ofrojë kapacitet deri në pesëfish më të shpejtë, që do të kushtojë vetëm 1.50 euro, me kapacitet deri në 100 MB.

Këto oferta, të operatorit Vala, do ta bëjnë komunikimin përmes telefonisë mobile mjetin më të kapshëm dhe më të lirë për të gjithë qytetarët e vendit.

Vala do të vazhdojë që edhe në të ardhmen të lansojë produkte dhe shërbime të reja, që do të jenë atraktive dhe të kënaqshme për të gjithë konsumatorët e saj

Posted in LajmeComments (0)

IPKO: “Quatro” të gjitha shërbimet në një vend

Me pakon “Quatro”, IPKO kompleton ofertën e katërfishtë, që përfshin telefoninë mobile, fikse, internetin dhe televizionin digjital, në një pako të vetme, duke filluar prej 29.95 euro në muaj.

IPKO të mërkurën ka prezantuar pakon ‘Quatro’ me të gjitha shërbimet e telekomunikimit në një vend të vetëm, me të cilën familjet kosovare do t’i ulin shpenzimet e komunikimit, ndërsa kursejnë kohën dhe buxhetin e tyre familjar.

Nevojat e një familje kosovare për telekomunikim përmbushen me “Quatro” e cila përmban pako Premium të televizionit digjital, 10 euro mbushje për telefon mobil, e cila mund të shpërndahet mes anëtarëve të familjes, 1 euro mbushje në telefoninë fikse, internet pa limit me shpejtësi deri në 5Mbps, dy telefona mobil Nokia dhe Samsung  falas, dhe një wireless ruter falas, njofton IPKO nëpërmjet një komunikate për media.

Për më shumë, në secilën prej pakove “Quatro”, tarifat e komunikimit mobil në rrethin familjar prej pesë anëtarëve janë 3 centë në minutë dhe 2 cent për një SMS, ndërsa të gjitha thirrjet ndërkombëtare në telefoninë fikse ofrohen për 8 cent në minutë, thuhet në komunikatë.

Kostoja mujore e pakos promovuese “Quatro” është 29.95 euro.

Kombinimet tjera të pakos Quatro përfshijnë edhe opsione tjera, si Quatro Family, Quatro Premium, Quatro Premium Int, ose Quatro HD, të cilat ofrohen me mundësi pagese me këste dhe pa kamatë, për 12 ose 24 muaj.

Me pakon e re “Quatro”, IPKO bëhet ofruesi i parë dhe i vetëm i shërbimeve të telekomunikimit në Kosovë, i cili i ofron internetin, televizionin digjital, telefoninë mobile dhe fikse në një vend të vetëm

Posted in LajmeComments (0)

Kinezët pronarë të IPKO-s dhe Telekomit Slloven?

Telekomi shtetëror slloven dhe operatori i telefonisë mobile “ONE” pritet të kalojë në pronësi të një kompanie kineze të telekomunikimeve. Qeveria sllovene po planifikon të shesë këtë kompani, bëjnë të ditur mediat sllovene. Pjesë e Telekom Sllovenia është edhe operator IPKO i cili ofron shërbim,e të internetit dhe të telefonisë në Kosovë.

Mirëpo, me shitjen e këtij operatori, kinezët do të kenë në pronësi operatorin “ONE” edhe në Maqedoni, por edhe në Kosovë, raportin INA.

Sipas marrëveshjes, parashikohet shitja e 75 për qind të kapitalit të kësaj kompanie, ndërsa kontrata do të firmoset vitin e ardhshëm. Qeveria sllovene nuk ka dhënë detaje tjera lidhur me shitjen e operatorit të saj celular, i shtrirë edhe në Ballkan.

Posted in LajmeComments (0)